Wat is de leukste cursus om te volgen?

leukste cursus om te volgen

Tegenwoordig zijn er heel wat leuke cursussen om te volgen en daarom ontdek je in dit artikel een paar die je gratis of tegen betaling kunt volgen. Heb je bijvoorbeeld puberkinderen thuis, dan kun je kiezen voor een aantal lessen om meer te leren over het puberbrein. Maar ook je eigen boek schrijven of een nieuwsbrief maken kan natuurlijk heel erg leuk zijn. Ben je creatief aangelegd of wil je deze skills juist aanleren, dan kun je kiezen voor een leuke cursus handlettering. Waar je ook voor kiest, het is aan jou om de leukste cursus uit te kiezen!

Positief opvoeden voor puberouders

In de online cursus van psychologie magazine leer je hoe je het beste om kunt gaan met pubers. Hierdoor ga je elkaar beter begrijpen en ontdek je wat er allemaal speelt in de puberteit. Je leert hoe je op een positieve manier contact maakt, hoe je afspraken maakt en grenzen stelt en hoe je omgaat met je eigen emoties en van je kind. Daarnaast krijg je concreet advies over communiceren met je puber en vergroot je je kennis over het ingewikkelde puberbrein. Het bestaat uit vijftien gevarieerde sessies en het kost €75,- euro.

Je eigen boek schrijven

Misschien heb je er altijd wel van gedroomd om je eigen boek te publiceren maar wist je niet hoe je moest beginnen. Dan is dit zeker de leukste cursus om te volgen: ‘hoe schrijf je een boek?’ Je ontdekt alles over een juiste voorbereiding en je krijgt handige tools hoe je met schrijfobstakels om kunt gaan. Ook leer je hoe je de meest succesvolste verhaalstructuur toepast. Je krijg 13 lessen, inclusief een bonus video die je helpt bij het uitgeven van je boek. De cursus is te volgen via Soofos voor €79 euro en dan krijg je levenslange toegang.

Digitale nieuwsbrief maken

Het kan natuurlijk lastig zijn om een eigen nieuwsbrief te maken als je jouw klanten op de hoogte wilt houden van het laatste nieuws. De gratis cursus ‘digitale nieuwsbrief maken’ op Soofos is dan zeker een leuke om te volgen. Je leert in vier lessen hoe je inspiratie kunt opdoen en hoe je met Mailchimp je eigen campagnes kunt opzetten. Op die manier kun je voortaan zelf de meeste prachtige nieuwsbrieven maken. Zo ontdek je hoe je makkelijk onderwerpen bedenkt zodat het waardevoller wordt voor je klanten.

Creatief met handlettering

Ben je meer creatief dan kun je kiezen voor een online cursus handlettering. Zo kun je gaan voor een zelfgemaakte toffe quote aan de muur of juist voor een lief kaartje naar een dierbare. Het is niet noodzakelijk dat je goed moet kunnen tekenen, want je krijgt allerlei tips en tools om te leren handletteren. Zo ontdek je in tien lessen hoe je stap voor stap een prachtige handlettering kunt maken, inclusief instructievideo’s en pdf’s met tips. De cursus wordt ook via Soofos aangeboden en kost €24 euro voor levenslange toegang of €8,25 per maand met Soofos plus. Veel plezier!