Gratis Online Cursussen

Gratis online cursussen

Heb je meer tijd over en wil je graag nieuwe informatie ontdekken via gratis online cursussen? Dan zijn er een aantal platformen waar je terecht kunt om nieuwe skills te leren. Het is niet alleen het medicijn tegen verveling, het is ook goed voor je zelfontwikkeling. Daarom hebben we een aantal platformen op een rijtje gezet waar je gratis online cursussen kunt volgen. Het helpt je ook nog eens om je werk beter te doen of het kan je juist helpen aan een nieuwe baan. Waar je ook voor kiest, er zit altijd wel een leuke voor je tussen.

Online cursussen via Hubspot Academy

Via de Hubspot Academy kan je ook tal van gratis cursussen volgen, echter is het wel in het Engels. Je vindt hier voornamelijk lessen over marketing, sales, service en verschillende tutorials. Het voordeel is dat je bij de meeste een certificaat krijgt zodat je het niet alleen op je cv kunt zetten, maar ook bijvoorbeeld op je LinkedInpagina. Zo kunnen anderen zien dat jij via Hubspot Academy een van de gratis online cursussen hebt gevolgd. Het is geen probleem als je tussendoor wilt stoppen, hij slaat automatisch op waar je gebleven bent. Wel zo handig natuurlijk.

Leer nieuwe skills via Skillshare of coursera

Via het platform Skillshare kun je verschillende online cursussen volgen van hoge kwaliteit. Wanneer je meer wilt leren over bijvoorbeeld animatie, design, schrijven, business of fotografie ben je er aan het goede adres. Deze lessen worden gegeven door professionals uit het vakgebied zodat je via een erkend persoon alles te weten komt. Via coursera kun je ook tal van online cursussen volgen, je krijgt er alleen geen certificaat voor. Je hebt wel heel wat nieuwe kennis op zak die je kunt toepassen in het dagelijks leven. De lessen worden gegeven door universiteiten en hierdoor ontdek je heel wat academische skills.

Zelf een cursus maken

Het bekende platform YouTube biedt natuurlijk tal van online cursussen aan die je kunt volgen. Van toffe make-up tutorials tot aan origami leren, het kan allemaal. Via het kanaal van Primitive Technologie zie je hoe John Plant eeuwenoude technieken toepast om van niets iets te maken. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je wilt leren om zelf een online cursus te maken. Via het Nederlandse platform Soofos is dit heel eenvoudig. Mocht je zelf het een en ander kunnen en wil je dit graag overdragen aan anderen, dan kun je hierop jouw specialisatie aanbieden aan geïnteresseerden.

Het aanbod is eindeloos

Tot slot kun je ook nog kiezen voor learnit training waar je bijvoorbeeld online cursussen kunt volgen in assertiviteit, jaarrekening lezen, leidinggeven, omgaan met agressie en (verbaal) geweld, onderhandelen, praktische coachingsvaardigheden of persoonlijke effectiviteit. Daarnaast bieden ze nog veel meer aan op het gebied van software of timemanagement. Het aanbod is eindeloos en daardoor ben je op dit platform wel even zoet. Deze online cursussen zijn gebaseerd op de trainingen die ze zelf door het hele land geven. Weet jij al welke je wilt gaan volgen?