7 populaire cursussen

populaire cursussen

Het is altijd belangrijk om te blijven leren en dit kan je doen op verschillende manieren, waarvan één ervan is om een populaire cursus te volgen. Wanneer je zelf al werkzaam bent in een bepaald werkveld is het altijd goed om je kennis bij te spijkeren of uit te breiden. Daarom hebben we in dit artikel 7 populaire cursussen op een rij gezet zodat je inspiratie op kunt doen. Van financieel coach tot aan kindercoach, er zit vast wel iets voor je tussen. Lees snel verder en ontdek of een van deze korte opleidingen iets voor je is.

Personal- of financieel coach

De eerste populaire cursus die je kunt volgen is om personal coach te worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van sporten, maar het kan ook als je iemand een positievere kijk op het leven wilt geven of als iemand niet weet wat diegene écht wil in het leven. Wanneer je de korte opleiding personal coach doet, leer je om cliënten te begeleiden op een gezonde en verantwoorde manier. De tweede populaire cursus is om een financiële coach te worden. Je leert dan hoe je anderen een duidelijk en overzichtelijke kijk geeft op zijn of haar financiële plaatje.

Leerlingen coachen of burn-out klachten verhelpen

De derde populaire cursus waar je uit kunt kiezen is voor leerlingen coachen bij September. Er zijn verschillende trainingsvarianten, zo kun je kiezen voor een masterclass met 7 contactmomenten of voor de 3-daagse waarbij je 3 contactmomenten hebt. Je leert hier hoe je op een coachende manier lesgeeft en is ideaal als docent of als je oplossingsgericht wilt coachen. De vierde cursus is interessant als je geïnteresseerd bent in het thema burn-out. Er zijn verschillende aanbieders die deze populaire cursus aanbieden, waaronder civas of thuiscursus.nl. Je leert dan hoe je het beste mensen met een burn-out kunt helpen.

Alles over psychologie

De vijfde populaire cursus is psychologie en coaching bij LOI. Hieronder zijn weer verschillende korte opleidingen verdeeld, zoals budgetcoach, loopbaan coaching of pedagogisch coach. Wanneer je een van deze of andere afrondt kun je aan de slag bij de overheid, bij een commercieel bedrijf of juist in het onderwijs of de gezondheidszorg. Tegenwoordig is er veel vraag naar professionals die begrijpen wat mensen denken en doen en die weten hoe je gedrag beïnvloedt. De zesde populaire cursus is persoonlijke ontwikkeling. Hierin neem je jezelf en je leven onder de loep. Handig om inzicht te krijgen in je denken en doen.

Kindercoach

Tot slot de laatste populaire cursus die kunt volgen is kindercoach. Tijdens deze korte opleiding leer je alles over cognitieve, sociale en morele ontwikkeling van het kind. Zo kan jij aan de slag om families en kinderen te helpen door bijvoorbeeld in zichzelf te laten geloven. Tegenwoordig moeten kinderen namelijk steeds vaker en sneller aan allerlei verwachtingen voldoen en het is niet gek dat ze dan somber of gestresst zijn. Een kindercoach is daarom een erg populaire cursus om te volgen en helpt je om de nieuwe generatie gelukkig en vol zelfvertrouwen door het leven te laten gaan.